Dental clinic

For this building conversion into a dentist surgery in Montréal, the upstairs floor of 2 350 ft² (218m²) has completely been redone in a wood-concrete hybrid structure.

 

This type of structure allows longer spans, without any columns, thus giving greater space for the ceiling and permits the visual pleasure of this distinctively stylish living structure.

 

The building system that has been used is a glulam decking and a composite concrete covering held together by steel connections and is all supported by the existing building structure.

 

The biggest challenge of this project was the logistics of it all since the works were done inside the existing building.

 

Location: Montréal, Québec

 

Year of construction: 2014

 

Architects: Cardin Ramirez Julien Inc.

 

Structural engineering: BES (Bureau d’Études Spécialisées Inc.)

 

General contracting: Groupe VIG Inc.

 

Material used: Glulam wood

MAKE AN APPOINTMENT